Immunrendszer erősítés Goji bogyóval

Egészségünk megőrzéséhez elengedhetetlenül fontos az immunrendszerünk megfelelő működése, melynek alapfeltétele, hogy az ehhez szükséges létfontosságú tápanyagokat folyamatosan biztosítsuk számára.

A Goji Bogyó ehhez nagyszerű segítséget nyújt, hiszen koncentráltan tartalmazza szinte valamennyi nélkülözhetetlen tápanyagot, melyek hathatósan erősítik meg az immunrendszert, így az eredményesen lehet képes felvenni a harcot a kórokozókkal és a méreganyagokkal szemben.

A Goji Bogyó a gyógyítás szolgálatábangoji-bogyo-33

Az erőteljes gyulladásgátló képességekkel is rendelkező farkasbogyót már igen régóta alkalmazzák Ázsiában az orvoslás terén, így például olyan gyulladásos betegségek kezelésében is bevetik, mint az asztma, az allergia vagy éppen a krónikus fájdalmak.

Az ősi kínaiak is előszeretettel fogyasztották a Goji Bogyót, méghozzá igen változatos formákban, így például készítettek belőle teát, ragut, levest, sőt, még bort is.

A szárított bogyókat pedig egyszerűen elrágcsálták, mint mi a mazsolát.

A tradicionális kínai orvoslás szerint a Goji Bogyó támogatja és táplálja a szervezetet, és erősítő hatású betegségek és gyengeség esetén.

Egészségmegőrző hatásai érdekében naponta fogyasztható, és kifejezetten ajánlott a gyermekek számára, hogy természetes módon erősítsék meg immunrendszerüket.

Mindenképpen érdekes, hogy a világ leghosszabb életű embereinek tartott himalájai hunzák étrendjében manapság is előkelő helyen szerepel a Goji.

A Goji Bogyó valódi szuperélelmiszergoji-berry-goji-bogyo-13

A Goji Bogyó méltán érdemelte ki a szuperélelmiszer besorolást, hiszen 21 féle ásványi anyagot, 18 féle aminosavat, számtalan vitamint és tápanyagot tartalmaz, ráadásul több mint 15 %-nyi fehérjét is rejt magában.

Mindezeknek köszönhetően számtalan jótékony hatást fejthet ki a szervezetünkre, így felhasználható betegségmegelőzésre, antioxidánsként és erélyes immunerősítőként is.

A farkasbogyó adaptogén, mivel terápiás célokra felhasználható anyagokat tartalmaz, s mint ilyen erősítheti és élénkítheti a szervezetünket. A Goji egyik kiemelkedő hatása, hogy a manapság szinte mindenki életét megnehezítő stresszt is képes kezelni.

A Goji Bogyó egyedülálló módon képes összhangba hozni a szervezet különböző funkcióit, ami által jelentősen növelheti az erőnlétet, az energiát és az ellenálló-képesség fokát.

A Goji Bogyó leszámol a káros szabadgyökökkelimmunrendszer-immunvedelem-immunvalasz-01

A Goji Bogyó értékes hatóanyagjainak köszönhetően jelentősen fokozza az immunműködést, és erősíti a szervezet saját védekezési mechanizmusainak működését.

A Goji Bogyó rendkívül gazdag antioxidáns vegyületekben, amelyek hatékonyan képesek semlegesíteni a roppant káros szabadgyököket. 

E kártékony szabadgyökök folyamatos támadásnak teszik ki testünk körülbelül 10 milliárdnyi sejtjét, mellyel nagymértékben képesek a DNS-t és a sejteket is rombolni. Szervezetünknek rendkívül sok energiájába kerül, hogy megkösse ezeket a szabadgyököket annak érdekében, hogy megelőzze a komoly következményekkel, betegségekkel járó sejtkárosodást.

Ha szabadon garázdálkodhatnak a szabadgyökök a szervezetünkben, akkor létfontosságú szerveink sincsenek biztonságban, mivel a szabadgyökök mindenáron hozzá akarnak jutni hiányzó elektronjukhoz, ami miatt bármely szervünk károsodásokat szenvedhet. 

A Goji Bogyó azonban a segítségünkre siet, mert egyedülálló összetételével – különösen a rendkívül erőteljes hatású antioxidánsokkal – sikeresen szállhat szembe ezekkel a hatalmas pusztításra képes szabadgyökökkel.

Ezáltal harcol az öregedés jeleivel is, így fogyasztásával jelentősen lassíthatjuk az öregedés látható és érezhető tüneteinek megjelenését.

Jelentős mennyiségű C-és E-vitamint is tartalmaz, továbbá poliszacharidokat és sok ásványi anyagokat is, melyek közismerten az immunrendszer kiemelt támogatói.

Goji Bogyó a bélflóra egyensúlyáértemesztes-gyomor-belrendszer-mukodes

A Goji Bogyó egyik legkiemelkedőbb immunerősítő hatása annak tudható be, hogy fogyasztása következtében jelentősen megemelkedik a jótékony bélbaktériumok, vagyis a probiotikumok száma a bélflórában.

Ez azért nagyon fontos, mert az immunműködésünk körülbelül 70-80 %-ban itt zajlik a hasznos baktériumok munkája által. 

Így tehát védekezőképességünk szempontjából létfontosságú a bélflóránk egyensúlya, vagyis a probiotikumok túlsúlya a káros baktériumokkal szemben, s ehhez nagymértékben hozzájárul a Goji Bogyó fogyasztása.

A helyes immunreakciók támogatója

A Goji Bogyó segíti az immunrendszert a helyes immunválasz létrehozásában, illetve abban, hogy az immunsejtek meg tudják különböztetni a jó és a rossz baktériumokat.

Ez azért kiemelt fontosságú, mert ha nem megfelelően működik az immunrendszerünk, akkor előfordulhat, hogy az immunsejtek téves reakciójaként a szervezet saját, egészséges sejtjei ellen indít támadást. Ebben az esetben jöhetnek létre az autoimmun betegségek.

A Goji Bogyó tehát védelmet biztosíthat az autoimmun típusú betegségekkel szemben.

A szervezet megfiatalítója

Számos kutatás bizonyította már, hogy a Goji Bogyó poliszacharidjai között jelen vannak az úgynevezett „mester molekulák” (LBP1, LBP2, LPB3 és LPB4), melyek elismerten jótékony hatásúak a szervezetünk biokémiai védekező rendszere számára.

Ha az immunrendszerre kifejtett hatásukat nézzük a poliszacharidoknak, akkor azt láthatjuk, hogy tulajdonképpen üzemanyagként szolgálnak a szervezetben jelen lévő hasznos baktériumok számára, melyek hozzájárulnak az egészséges bélflórához és a helyes immgoji-bogyo-45unreakciók adásához.

Ezen kívül a poliszacharidok nagymértékben támogatják a májat méregtelenítési tevékenységében, így például jelentős fizikai igénybevétel esetén védik a máj épségét.

A poliszacharidok hozzájárulnak az öregedés ütemének lassításához is, ugyanis serkentik az emberi növekedési hormon, vagyis a HGH termelését.

A HGH szintje a kor előrehaladtával egyre csökken szervezetünkben, ami számos öregedéssel összefüggő problémát okoz. Ezek közé tartozik például az egyre alacsonyabb energiaszint, a fizikai hanyatlás, valamint a testzsír tárolásának egyre nagyobb mértéke is.

A Gojiban található kálium szintén serkentőleg hat a HGH termelésére. így a fiatalság és az egészség megőrzésében támogatja szervezetünket.