Miért ajánlott 60 év felettieknek a Goji?

Ahogy öregszünk, egyre védtelenebbé válhat testünk a betegségekkel szemben, hiszen szerveink egyre kisebb hatékonysággal tudják ellátni feladataikat.

Immunrendszerünk hatékonysága is csökken a kor előrehaladtával, ami miatt könnyebben kaphatjuk el a fertőzéseket, betegségeket, melyek ráadásul sokkal jobban megviselik idősödő szervezetünket, mint még fiatalabb korunkban.

A Goji Bogyó vitalizálja az idős szervezetet

A Goji Bogyóban található számtalan értékes összetevő jelentősen hoz1zájárulhat az idősödő szervezet immunrendszerének megerősítéséhez, mely ennek köszönhetően sokkal hatékonyabban lehet képes szembeszállni a kórokozókkal, fertőzésekkel, így jelentősen csökkenthető a betegségek kialakulásának kockázata.

Ráadásul a Goji Bogyó segít feltölteni a szervezetet létfontosságú vitaminokkal, nyomelemekkel, ásványi anyagokkal és minden olyan tápanyaggal, melyre szüksége van ahhoz, hogy egészséges és fitt tudjon maradni. Éppen ezért a Goji hozzájárulhat ahhoz, hogy az idősebb szervezet visszaszerezhesse erőnlétét, vitalitását, mely alapvető fontosságú az egészség megőrzése szempontjából.

A Goji Bogyóban megtalálható a Q10 koenzim is, mely azért roppant fontos, mivel 50 év felett már alacsony e vegyület szintje szervezetünkben, minek hatására például jóval előbb és gyakrabban fáradunk el. A Goji Bogyó tehát a Q10 koenzimmel is fokozza a szervezet energiaellátását, ezzel is hozzájárulva az aktívabb élet lehetőségéhez.

Antioxidánsokkal az öregedés ellen

Az antioxidánsok roppant fontos vegyületek számunkra, hiszen nélkülük teljesen ki lennénk szolgáltatva a káros szabadgyökök romboló tevékenységének.

A szabadgyökök negatív hatásainak egyike, hogy felelősek az öregedés folyamatáért is, így minél több és aktívabb szabadgyök munkálkodik a szervezetben, annál gyorsabb, látványosabb és érezhetőbb az öregedés mértéke.

Éppen ezért kell a lehető legtöbb canstockphoto0553226 és legerősebb antioxidánst bejuttatnunk szervezetünkbe, melyek semlegesítik a szabadgyököket, mert ezáltal jelentősen lassítható az öregedés folyamata.

A Goji Bogyó rendkívül erőteljes antioxidáns hatással rendelkezik, köszönhetően a benne jelen lévő erőteljes és nagy mennyiségű antioxidáns vegyületnek.

Egy tanulmányban megállapították, hogy azok az idős emberek, akik naponta fogyasztották a Goji Bogyót a 3. hét után sokkal jobb közérzetről és egyre pihentetőbb alvásról számoltak be, valamint csökkent az étvágyuk és növekedett az energiaszintjük.

A Goji Bogyó tehát eredményesen veheti fel a harcot az öregedés jeleivel, mint például az egyre romló közérzet, az alvászavarok vagy a csökkenő energiaszint.

Azonban a szabadgyökök nem csak ilyen problémákat okozhatnak, mivel súlyos egészségkárosító hatásaik által akár komoly degeneratív megbetegedéseket is kiválthatnak, ha nem teszünk ellenük semmit sem.

Szervezetünk maga is képes előállítani egy antioxidáns hatású enzimet, a  szuperoxid-dizmutáz (SOD) nevűt. Ezt folyamatosan termeli testünk, azonban a kor előrehaladtával egyre csökkenő mértékben, ezért idősebb korban sajnos már olyan kevés SOD-ot termel szervezetünk, mely nem nyújt már hatékony védelmet a szabadgyökök ádáz sejtromboló támadásaival szemben.

A Goji Bogyó igazoltan serkenti a SOD termelődését, így ezzel is jelentősen hozzájárulhat szervezetünk antioxidáns védelméhez.

A Goji leszámol a gyulladásokkal

A Goji Bogyóban természetes és erőteljes gyulladásgátló anyagok is találhatóak, melyek eredményesen vehetik fel a harcot a különféle gyulladásos folyamatokkal. Ezért a Goji segíthet az olyan betegségek tüneteinek enyhítésében, mint a bőr különböző gyulladásai, a torokgyulladás vagy az ízületi gyulladások.

Ez utóbbi különösen fontos az idős emberek számára, hiszen ők nagyon gyakran szenvednek különféle ízületi bántalmaktól, melyek jelentősen megkeserítik mindennapjaikat, és korlátozzák mozgási szabadságukat.

A Goji Bogyó rendszeres fogyasztásával azonban enyhíthetők e  kínzó ízületi fájdalmak, így az idősebbek visszaszerezhetik mozgásuk szabadságát.

A Goji a szív-és érrendszer védelmezője

A Goji Bogyó hatóanyagai a szív-és érrendszerben is kifejtik áldásos hatásaikat, ami által csökkenthető az ezen a területen jelentkező megbetegedések kialakulási esélye, vagy a már meglévők tünetei.

A Goji Bogyóban rengeteg béta-karotin található, melyről megállapították, hogy csökkentheti a szívbetegségek kockázatát.

A Gojiban jelen van a ciperon is, mely segít normalizálni a vérnyomást, és jótékonyan hat a szívre is.

A Gojiban található flavonoidok, mint például az antocianinok segíthetnek megőrizni a szívkoszorúerek rugalmasságát, erősségét és épségét.

A Goji Bogyó hatékonyan léphet felsziv-egeszseg az érelmeszesedés ellen is, mivel növeli a szuperoxid-dizmutáz (SOD) enzim termelődését, mely vegyület kulcsfontosságú a koleszterin oxidációjának megakadályozásában. Ugyanis az oxidálódott koleszterin roppant káros a szív egészségének szempontjából, és megnehezíti a vér áramlását, mivel az érfalakon lerakódva egyre jobban beszűkíti a vér áramlásának szabad útját.

Ennek tükrében kijelenthető, hogy a szívkoszorúér-betegségek és a szívinfarktusok kialakulásának nagy részénél a szabadgyökök romboló tevékenysége, vagyis a koleszterin oxidálódása a fő bűnös.

A SOD termelésének fokozásával a Goji Bogyó kiemelt szerepet játszik a  lipidperoxidáció megakadályozásában. E folyamat során a koleszterin és a vérlipidek reakcióba lépnek, és lipidperoxidokká alakulnak át, mely anyagok vérben történő felhalmozódása következtében jelentősen nő a kockázata a szív-és érrendszeri betegségek, a szívroham vagy az ateroszklerózis kialakulásának.

A Goji Bogyó rendszeres fogyasztása tehát hathatós védelmet biztosíthat ezekkel a szív-és érrendszeri betegségekkel szemben.

A Goji fellép az Alzheimer-kór ellen 

Az Alzheimer-kór során leépülnek a szellemi-és kognitív funkciók, romlik  a gondolkodás hatékonysága, és elbutulás következik be. Sokan azt gondolják, hogy ezek az öregedéssel együtt járó, elkerülhetetlen problémák, pedig ez nem így van, mert tehetünk annak érdekében, hogy elménk minél tovább friss maradhasson.

 A Goji Bogyóban jelen van a betain nevű vegyület, mely hatékonyan lehet képes fellépni az idegrendszeri betegségek ellen, azáltal, hogy javítja a kognitív, azaz a megismerési képességeket. 

A betain fiatalon tartja elménket, és megőrzi memóriánk kapacitását, ezért védelmet biztosíthat az Alzheimer-kórral járó szellemi hanyatlás ellen.

Sőt, a Goji még ennél is többre kalzheimer-demencia-feledekenysegépes! Egy, a Hongkongi Egyetemen készített tanulmány szerint a Goji megzavarja a fehérjék neurotoxikus képességeit az agyban, amik összefüggnek az Alzheimer-kórral. Az Advanced Natural Medicine a következőt írja erről:

„…az előzetes kutatások során felfedezték, hogy a Goji véd bizonyos vegyületek kialakulása ellen, melyek jellemzően megtalálhatók az Alzheimer-kóros betegek agyában. Az Alzheimer-kór laboratóriumi modelljét használva a kutatók megállapították, hogy a Goji védi az agysejteket a béta-amiloid peptidek káros hatásával szemben, melyek az Alzheimer-kóros betegek agyának patológiai változásaihoz kapcsolódnak. Ez a felfedezést azt sejteti, hogy a Goji berry megelőzheti ezt a memória romboló betegséget.”

A Goji mindezeken felül erőteljes antioxidáns képességeivel is védi az agyműködést, mivel a szabadgyökök romboló, sejtkárosító hatásai az agyat is komolyan veszélyeztetik. A Goji Bogyó megelőzheti a káros oxidáció kialakulását az agyban, ezáltal védelmet biztosíthat az agysejtek számára az Alzheimer-kórral szemben is.

Manapság egyes kutatók szerint a Goji Bogyó kiemelt szerepet kaphat hamarosan az Alzheimer-kór kezelésében.

A Goji a külsőt is megfiatalítja

A Goji Bogyóban shutterstock_204885349található poliszacharidok fokozzák az agyalapi mirigy emberi növekedési hormonjának (HGH) termelését. Ez azért kiemelt jelentőségű, mert az öregedéssel együtt egyre kevesebb HGH termelődik szervezetünkben, s ezzel párhuzamosan az öregedés látható és érezhető jelei egyre hangsúlyosabban jelentkeznek.

Így egyre gyengébbnek érezzük magunkat, az alvás minősége is romlik, és bizony külsőnkön is megjelennek és egyre szaporodnak az öregedés látható jelei, mint a ráncok és szarkalábak.

A Goji Bogyó fogyasztásával e folyamat nagymértékben lassítható, így tovább érezhetjük magunkat fiatalnak mind belsőleg, mind pedig külsőleg.